Arašídové máslo, jak si ho připravit doma

Arašídy – jaký vliv mají na lidský organismus, co arašídy obsahují. Většina z nás často řadíme arašídy mezi ořechy, což není zcela správné označení. Jedná se totiž o rostlinu Podzemnici olejnou, jejímž plodem jsou lusky. Proto se arašídy řadí mezi luštěniny a níže najdete pár bodů, v čem je jejich konzumace příznivá.

Důvody, proč arašídy zařadit do jídelníčku
  1. obsahují sacharidy a bílkoviny 
  2. obsahují nasycené mastné kyseliny, které pomáhají odstraňovat LDL cholesterol
  3. příznivě působí na nervovou soustavu
  4. působí protistresově
  5. snižují riziko vzniku cukrovky
  6. výborný zdroj energie
  7. jejich konzumace pomáhá při spalování tuků
  8. pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním
  9. obsahuje významné množství Resveratrolu, který zpomaluje stárnutí buněk a také zpomaluje degeneraci mozku
  10. jsou bohaté na vitamíny skupiny B
Postup přípravy domácího arašídového másla

Rozemletí arašídů v mixéru do požadované konzistence zabere přibližně 15 min., a tak dávejte pozor, aby to váš domácí robot vydržel. V prvé řadě nasypejte určité množství arašídů do mixéru a začneme s mixováním. Občas robota radši vypněte a arašídy v něm promíchejte lžicí nebo vařečkou. Mixujeme tak dlouho, dokud z toho nevznikne krémová hmota bez hrudek, která se pěkně táhne. Arašídové máslo můžeme ochutit Stévií, nebo umělým sladidlem.

IngredienceObsah výživných látek
100 g arašídů nesolenýchBílkoviny: 26,9 g, Sacharidy: 23,6 g, Tuky: 44,2 g, Vláknina: 8 g

,
 Upozornění
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Vložená zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře